Loopschoenen

Aanvullende therapie

Fysiotherapie Session

Door het doen van oefeningen kan je spanning van het lichaam af halen en aangedane structuren weer op trainen. 

- Voetoefeningen.

- Enkelstabiliteit.

- Rek/kracht oefeningen.

Oefentherapie.

kinesiotape-voet.webp

Medical taping.

De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatie systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Percussie therapie

Percussietherapie, ook bekend als neuromusculaire vibratietherapie, maakt gebruik van een zeer snelle pulserende beweging in een geconcentreerd gebied om het myofasciale weefsel te behandelen, waardoor de bloedstroom naar verschillende kritieke gebieden wordt verbeterd, waardoor de pijn verlicht en de functie en het bewegingsbereik worden verbeterd.

Percussie therapie
Podotherapeut

Manuele therapie.

Manuele therapie richt zich dus op het beter laten bewegen van de gewrichten in ons lichaam. Door middel van een manipulatie, een snelle korte impuls van het te behandelen gewricht. Hierdoor wordt de pijn minder en beweegt het gewricht vaak gelijk wat beter.

Ortheses

Een orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van de tenen te verbeteren.

voet orthese.jpg

Waar zit de klacht?

Kunnen wij je helpen?