top of page
achillespees hardlopen_edited.jpg

Achillespees klachten.

De achillespees verbindt de kuitspier aan de hak en is de sterkste pees van het lichaam. Tijdens het lopen, staan en sporten wordt de pees veel belast. De pees kan verminderd van structuur zijn (tendinose) of de pees kan ontstoken zijn (tendinitis). 

De klachten ontstaan naar dat doordat de pees een langere tijd overbelast is.

​​

Oorzaak

​Achillespees klachten ontstaan vaak vanuit een verkeerde voetstand, waarbij de hak niet recht staat. Dit zorgt ervoor dat aan een kant van de achillespees harder getrokken wordt dan aan de andere kant. Dit in combinatie met een verhoogde dagelijkse en/of sport belasting kan ervoor zorgen dat de achillespees overbelast is. 

pijn aan de achillespees.jpg
hiel spoor lopen.webp

De symptomen.

  • De klachten spelen in de beginfase met name op na het sporten. Later kunnen de klachten tijdens het het sporten of in rust aanwezig zijn.

  • Pijn bij het op de tenen staan.

  • Verdikking van de pees.

Behandeling.

Rust.

Insertietendinopathie van de achillespees ontstaat met name door overbelasting. Het is dan ook belangrijk dat je hiermee rekening houdt. Pas je belasting aan waar het kan en houd voldoende rust.

Het is mogelijk dat de klachten afnemen als er goed rekening gehouden wordt met de belastbaarheid. Komt je hier zelf niet uit of wordt de pijn niet minder? Dan kan het verstandig zijn om een afspraak te maken bij de podotherapeut.

Schoenen.

Ook de schoenen waarop je loopt spelen een grote rol. Zorg voor goede, stevige schoenen met een stevige loopzool. 

Bekijk alle eisen van een goede schoen.

Oefeningen.

Rek, massage en kracht oefeningen kunnen bijdragen aan het verminderen van de stekende pijn onder uw voet.

 

Bekijk de oefeningen. 

Onderzoek podotherapeut.

De podotherapeut onderzoekt onder andere uw voeten en uw looppatroon. Hierbij wordt ook een drukmeting gedaan, om in kaart te brengen hoe druk onder uw voeten wordt verdeeld.

Meer weten over het onderzoek?

Steunzolen.

Als blijkt dat de pijn veroorzaakt wordt door een afwijkende stand van uw voeten of een afwijking in uw looppatroon, kan de podotherapeut op maat gemaakte podotherapeutische zolen voor u aanmeten. Deze zolen beïnvloeden de stand van uw voeten en zorgen voor een optimale drukverdeling. Hiermee krijgt de overbelaste pees meer rust en kan de pijn afnemen.

Meer weten over steunzolen?

Wilt u een afspraak maken?

Online agenda
bottom of page