top of page
Ontwerpen van de steunzool_edited.jpg

Gecertificeerde steunzolen

Wanneer een werknemer in zijn/haar vrije tijd steunzolen draagt, dragen ze deze meestal ook in de veiligheidsschoenen. Maar wat veel werknemers en werkgevers nog niet weten is dat steunzolen in veiligheidsschoenen aan strenge wet- en regelgeving moeten voldoen.

De combinatie schoen en steunzool moet gecertificeerd zijn.

Waarom een gecertificeerde steunzool?

Dagelijkse of sport steunzolen voldoen niet aan de productveiligheid van veiligheidsschoenen. Wanneer de standaard inlegzool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door een dagelijkse steunzool, dan vervalt de certificering van de werkschoen en ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico.

Veiligheidsschoenen – en de meegeleverde zolen – zijn CE-gecertificeerd en moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Een dagelijkse of sport steunzool in de veiligheidsschoen plaatsen kan mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen verstoren. Verder laat een steunzool minder teenruimte over onder een stalen neus. Ook dat gaat ten koste van de beschermende werking. En daarnaast zijn steunzolen vaak niet goed voor de slijtweerstand, de vochtopname en de vochtafgifte.

Hoe worden steunzolen gemaakt?

Bij uw bezoek aan de podotherapeut wordt een uitgebreid onderzoek gedaan naar het ontstaan van uw klachten. Om steunzolen aan te meten, wordt gebruik gemaakt van een iPad 3D scan. Bij deze scan wordt een zeer nauwkeurige, digitale afdruk gemaakt van uw voeten. Deze afdruk vormt de basis voor de podotherapeut om een steunzool voor u te ontwerpen. De podotherapeut modelleert de steunzolen, zodat ze de juiste invloed hebben op het verminderen van uw klachten. Wanneer het digitale ontwerp klaar is, worden de steunzolen machinaal gefreesd en handmatig bekleed.

Wanneer worden sportsteunzolen toegepast?

De podotherapeut kan een therapie met behulp van steunzolen in veel gevallen toepassen. Hieronder vindt u een aantal specifieke voorbeelden van klachten waarbij sportzooltherapie mogelijk wordt toegepast:

Hielspoor.

Hielspoor

Achillespees.

pijn aan de achillespees.jpg

Hallux valgus.

Hallux valgus_

Bekkenscheefstand.

Pijn aan de heup

Mortonse neurologie

Pijn aan de bal van de voet

Jumper's knee.

Pijn aan de knie

Wilt u een afspraak maken?

'Door de goede zorg en kundigheid van Dennis zijn mijn pijnklachten in een korte tijd sterk verminderd! Wat een aangepast zooltje voor pijn verlichting kan geven is echt ongelofelijk.'

Marlou Vromans

bottom of page