364BA956-18F7-46DD-A2A7-6FD6FA582171.jpeg

Wat kan je verwachten van de steunzolen.

Type zolen.

  • Dagelijkse zolen: Deze zolen draag je tijdens de dagelijkse activiteiten. Wij adviseren je om de dagelijkse zolen zoveel mogelijk te dragen.

  • Sportzolen: Deze zolen draag je gedurende (intensieve) sportactiviteiten.

De zolen in uw schoenen doen.

Als u de zolen in uw schoenen doet, dient u eerst het basiszooltje uit de schoen te verwijderen. Als u het basiszooltje heeft verwijderd, doet u de steunzool in de schoen. U zorgt eerst dat de zool goed zit bij de tenen door de zool naar voren te duwen. Als de zool volledig naar voren is geschoven, brengt u de achterkant van de zool met uw duim naar de hiel. Dit doet u zodat de zool niet dubbel komt te zitten of naar boven afloopt bij de hiel.

 

De eerste fase.

De eerste zeven tot tien dagen kunt u wat last krijgen van spierpijn (kuiten, hamstrings, onderrug etc.). Dit komt omdat de stand van het lichaam verandert spieren, banden, pezen en botten worden anders belast dan dat ze gewend zijn. Het kan zijn dat u het dragen van de zolen de eerste dagen als onprettig ervaart. Gedurende de eerste week zult u steeds minder last ervaren. Ervaart u in de inloopfase een hevige reactie, dan kunt u ervoor kiezen om de draagtijd van de steunzolen op te bouwen. U kunt dan beginnen met de zolen 2 uur per dag te dragen en dit opbouwen naar 4 uur, 6 uur, 8 uur per dag, etc. Na 2 weken moeten de zolen goed zijn en hele dagen kunnen dragen.

Garantieperiode.

Geef het lichaam ongeveer drie maanden de tijd om aan de nieuwe stand te wennen, hierna moet er vermindering van de klachten zijn. Is er geen verbetering of heeft u nog steeds klachten? Neem dan contact met ons op. Er is veel mogelijk met een zool en iedere mm telt. U heeft zes maanden garantie. Dit houdt in dat, als na de drie maanden wennen de klachten niet zijn afgenomen of verminderd, u geen kosten heeft van een aanpassing die gedaan moet worden. Deze garantieperiode is geldig tot zes maanden na aanschaf van de steunzolen. Als een aanpassing gedaan moet worden na de garantieperiode, worden daar consult en materiaalkosten voor in rekening gebracht.

 

Onderhoud.

Het product is thermoplastisch en is dus door warmte vervormbaar. Leg de zolen daarom niet bij een warmtebron. De zolen kunnen al vervormd worden wanneer ze in de volle zon liggen. Mochten de zolen nat zijn geworden, kunt u ze het beste uit de schoen halen en laten drogen. LET OP: leg ze dus niet op de verwarming om te drogen! Als de zolen vies zijn geworden, kunt u de zolen schoonmaken met een vochtige doek.

 

Jaarlijkse controle.

Ongeveer één jaar na aanschaf van de steunzolen krijgt u van ons een herinneringsmail voor een jaarlijkse controle. Ons advies is om uw zolen jaarlijks te laten controleren. De gemiddelde levensduur van een setje steunzolen ligt tussen de 1 en 2 jaar (afhankelijk van de belasting). Door de tijd heen drukt u steeds meer van de correctie weg wat kan zorgen dat de klachten langzaam weer terug komen. Wilt u gebruik maken van deze optie, kunt u contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraak.

Neem contact op via: 0642850194 of dennis@podomotion.com

Of maak direct een afspraak in de online agenda.