top of page
Ontwerpen van de steunzool_edited.jpg

Podotherapeutische steunzolen.

Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in de schoenen zit. Steunzolen kunnen grote invloed hebben op het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, heupen en rug.

Wat doen steunzolen?

Steunzolen kunnen bij verschillende klachten worden toegepast. Zo kunnen ze zorgen voor een:

  • Betere drukverdeling van de voeten.

  • Betere lichaamshouding.

  • Ondersteuning van de voetboog om vermoeide en pijnlijke voeten te ontlasten.

  • Corrigeren van de bekkenstand of een beenlengteverschil.

  • Absorberen van schokken.

 

Soms is het nodig dat specifieke spieren of pezen worden ontlast of dat drukpunten worden vermeden. In dat geval kan de podotherapeut op een specifieke plaats in de steunzool een verhoging of verlaging/uitsparing aanbrengen, waardoor uw voeten op een andere manier worden belast.

Steunzolen voor verschillende omstandigheden.

Steunzolen kunnen van veel verschillende materialen worden gemaakt. Zo kan de podotherapeut kiezen voor een samenstelling van harde en zachte materialen. De samenstelling van uw steunzolen is afhankelijk van de situatie waarin u ze gebruikt. Daarom wordt er onderscheid in verschillende type steunzolen gemaakt:

  • Dagelijks.

  • Sport.

  • Gecertificeerde steunzolen (werkschoenen).

Hoe worden steunzolen gemaakt?

Bij uw bezoek aan de podotherapeut wordt een uitgebreid onderzoek gedaan naar het ontstaan van uw klachten. Om steunzolen aan te meten, wordt gebruik gemaakt van een iPad 3D scan. Bij deze scan wordt een zeer nauwkeurige, digitale afdruk gemaakt van uw voeten. Deze afdruk vormt de basis voor de podotherapeut om een steunzool voor u te ontwerpen. De podotherapeut modelleert de steunzolen, zodat ze de juiste invloed hebben op het verminderen van uw klachten. Wanneer het digitale ontwerp klaar is, worden de steunzolen machinaal gefreesd en handmatig bekleed.

Wanneer worden steunzolen toegepast?

De podotherapeut kan een therapie met behulp van steunzolen in veel gevallen toepassen. Hieronder vindt u een aantal specifieke voorbeelden van klachten waarbij zooltherapie mogelijk wordt toegepast:

Hielspoor.

Hielspoor

Achillespees.

pijn aan de achillespees.jpg

Hallux valgus.

Hallux valgus_

Bekkenscheefstand.

Pijn aan de heup

Mortonse neurologie

Pijn aan de bal van de voet

Jumper's knee.

Pijn aan de knie

Wilt u een afspraak maken?

'Door de goede zorg en kundigheid van Dennis zijn mijn pijnklachten in een korte tijd sterk verminderd! Wat een aangepast zooltje voor pijn verlichting kan geven is echt ongelofelijk.'

Marlou Vromans

bottom of page