Loopschoenen

Podotherapie voor sporters.

IN EEN WERELD WAARIN ELKE SECONDE TELT,
ZET PODOMOTION ELKE SPORTER OP VOORSPRONG

Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van ‘de sport’ erg belangrijk. Vergelijk maar eens sporten als voetbal, tennis, turnen, wielrennen en schaatsen. Allemaal sporten met ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bv. overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een sporters van hier genoemde sporten.

 

De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als je het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Hierdoor is elke behandeling anders. Kennis van de biomechanica tijdens het sporten, schoeisel, eisen van de bond, etc vormt hierbij de basis. De podotherapeut is hiervoor de specialist, kent ‘de sport’ en stemt de begeleiding af op jouw situatie.

 

De podotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden of een advies voor consultatie van een medebehandelaar. Dus ook voor klachten aan de benen, knieën, heup en (lage) rug kun je bij onze podotherapeut terecht.

Waar zit de klacht?

Kunnen wij je helpen?