top of page
Loopschoenen

Podotherapie voor sporters.

In een wereld waarin elke seconde telt, zet Podomotion sporters op voorsprong!

Voetproblemen door hardlopen of sporten? Last van pijnlijke enkels of knieën?

Hoewel sporten goed is, kan het ook hoge belastingen hebben op het lichaam waardoor blessures kunnen ontstaan. De krachten die op uw voeten ontstaan kunnen tot drie keer groter zijn dan uw lichaamsgewicht, afhankelijk van de sport die u beoefent.

Veel sporters hebben te maken met met (terugkerende) blessures, meestal te wijten aan een verkeerde voetstand of een verkeerd functioneren van de voeten. Uiteindelijk kan dit resulteren in blessures aan o.a. enkels, knieën, heupen en rug.

Sportpodotherapie

Iedere sport is anders.

Voetbal en podotherapie

Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van ‘de sport’ erg belangrijk. Vergelijk maar eens sporten als voetbal, tennis, turnen, wielrennen en schaatsen. Allemaal sporten met ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan bijvoorbeeld overbelasting van de achillespees, voorkomen bij verschillende sporters. De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als je het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Hierdoor is elke behandeling anders. Tijdens het sporten zijn de krachten en drukverdelingen op uw voeten anders dan tijdens normaal lopen en staan. Om deze redenen moeten tijdens het sporten andere zolen worden gedragen dan in uw normale schoenen.

De podotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden of een advies voor consultatie van een medebehandelaar. Dus ook voor klachten aan de benen, knieën, heup en (lage) rug kun je bij de podotherapeut terecht.

Klachten die veel voorkomen

Shin splints.

MTTS _ Shin splints

Hamstring klachten.

Hamstring pijn

Patella femoraal pijnsyndroom.

Pijn aan de knie

Achillespees.

pijn aan de achillespees.jpg

Fascittis plantaris.

Pijn aan de onderkant van de voet_edited_edited.jpg

Sinus tarsi syndroom

Pijn aan de binnenkant van de enkel

Laten we samen beter worden!

Wij helpen u met stappen vooruit.

✅ Geen Quick fix maar een duurzame oplossing!

✅ 6 Maanden nazorg op steunzolen.

✅ Aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

Podotherapeut
bottom of page