top of page
Ontwerpen van de steunzool_edited.jpg

Sport steunzolen.

Veel sporters krijgen wel eens te maken met blessures aan de voeten of benen. Daarom is goede ondersteuning tijdens het sporten erg belangrijk. Sportsteunzolen kunnen u helpen om uw gewrichten, spieren, pezen en zenuwen tijdens het sporten op de juiste manier te belasten. Hierdoor wordt de kans op blessures kleiner. Ook kunnen sport inlegzolen bijdragen aan herstel van blessures.

Wat is het verschil tussen sport en dagelijkse steunzolen?

Steunzolen voor sporters zijn anders dan normale steunzolen. Uw voeten worden tijdens het sporten namelijk op een andere manier belast dan tijdens dagelijkse activiteiten zoals lopen. 

Het verschil tussen sport steunzolen en normale steunzolen zit hem in het materiaal van de zolen, het gewicht en de manier van aanmeten. Hierdoor zijn sport inlegzolen uitermate geschikt om mee te sporten en normale steunzolen minder. Tijdens het aanmeten van een sportzolen wordt er rekening gehouden met een hoop verschillende factoren zoals de sport, de schoenen, de betreffende klacht en de persoon zelf. Hierdoor zullen zolen voor het hardlopen anders zijn dan zolen om mee te voetballen of handballen.

Hoe worden steunzolen gemaakt?

Bij uw bezoek aan de podotherapeut wordt een uitgebreid onderzoek gedaan naar het ontstaan van uw klachten. Om steunzolen aan te meten, wordt gebruik gemaakt van een iPad 3D scan. Bij deze scan wordt een zeer nauwkeurige, digitale afdruk gemaakt van uw voeten. Deze afdruk vormt de basis voor de podotherapeut om een steunzool voor u te ontwerpen. De podotherapeut modelleert de steunzolen, zodat ze de juiste invloed hebben op het verminderen van uw klachten. Wanneer het digitale ontwerp klaar is, worden de steunzolen machinaal gefreesd en handmatig bekleed.

Wanneer worden sportsteunzolen toegepast?

De podotherapeut kan een therapie met behulp van steunzolen in veel gevallen toepassen. Hieronder vindt u een aantal specifieke voorbeelden van klachten waarbij sportzooltherapie mogelijk wordt toegepast:

Shin splints.

MTTS _ Shin splints

Hamstring klachten.

Hamstring pijn

Patella femoraal pijnsyndroom.

Pijn aan de knie

Achillespees.

pijn aan de achillespees.jpg

Fascittis plantaris.

Pijn aan de onderkant van de voet_edited_edited.jpg

Sinus tarsi syndroom

Pijn aan de binnenkant van de enkel

Wilt u een afspraak maken?

'Door de goede zorg en kundigheid van Dennis zijn mijn pijnklachten in een korte tijd sterk verminderd! Wat een aangepast zooltje voor pijn verlichting kan geven is echt ongelofelijk.'

Marlou Vromans

bottom of page