top of page
Toe pain caused by overuse, injury, arthritis, bunion, calluses, tight shoes. Woman hands

Teen- & voorvoet klachten

Heeft u teenklachten? Wij geven u graag informatie en tips!

Voorvoet & teen klachten.

Hallux valgus.

De pijn treedt met name op tijdens het lopen, bij het afzetten. Ook kan de pijn opspelen in de avond, na een actieve dag. De grote teen is vaak minder goed of niet meer te bewegen (hallux limitus of rigidus).

Hallux limitus

Mortonse neurologie.

Bij deze klacht is een zenuw in de voorvoet beklemd geraakt tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Dit zorgt voor irritatie van de zenuw, waardoor pijnklachten ontstaan (branderige en/of doffe/slapende  tenen/voorvoet). 

Pijn aan de bal van de voet.webp

Capsulitis.

Capsulitis is een gewrichtsontsteking in de voorvoet die ontstaat door overbelasting. je voelt pijn aan de bal van de voet. Hoe meer u uw voet belast, hoe erger de klachten zullen zijn. 

Pijn aan de bal van de voet

Verminderde mobiliteit grote teen.

Een hallux limitus betekent letterlijk een beperkte bewegingsmogelijkheid van het grote teengewricht. Een hallux rigidus wil zeggen een volledig verstijfd grote teengewricht. Hierbij is dus geen beweging meer mogelijkheid.

Hallux limitus

Hamertenen & klauwtenen.

Een hamer-- of klauwstand van de tenen (digiti) ontstaat ten eerste doordat de pezen en gewrichtsbanden van de tenen te strak gespannen staan, waardoor de teen dus ‘krom’ getrokken wordt. Dit probleem zie je vaak bij mensen met een holle voet.

hamertenen
bottom of page