top of page

Voetklachten.

Hielspoor.

Klachten treden vooral op na rust; de zogenoemde opstartklachten. De voet voelt dan stijf aan en er is een scherpe, stekende pijn onder de voet aanwezig, midden onder de hiel.

Hielspoor

Morbus Sever.

Bij Morbus Sever is er pijn te voelen aan de achterzijde van het hielbeen, tijdens en na het sporten of wandelen. De pijn is stekend of zeurend en trekt vaak weg bij rust. Morbus Sever komt alleen voor bij kinderen die in de groeifase zitten.

hiel spoor lopen.webp

Tarsaal tunnel syndroom.

Pijn aan de buitenzijde van de enkel, ter hoogte van het voelbare botdeel (knobbel). Er kan een brandende of stekende pijn ontstaan. 

Pijn aan de binnenkant van de enkel

Insertietendinopathie m.tibalis anterior.

Pijn aan de binnen en/of bovenkant van de voet. Gaat vaak gepaard met een klapvoet.

Pijn aan de bovenkant voet

Fascittis plantaris.

Klachten treden vooral op na rust; de zogenoemde opstartklachten. De voet voelt dan stijf aan en er is een scherpe, stekende pijn onder de voet aanwezig, midden onder de hiel of vaak aan de binnenkant bij de holte van de voet.

Pijn aan de onderkant van de voet_edited.jpg

Sinus tarsi syndroom.

Pijn aan de buitenzijde van de enkel, ter hoogte van het voelbare botdeel (knobbel). Er kan een brandende of stekende pijn ontstaan. 

Pijn aan de buitenkant van de enkel

Insertietendinopathie m.tibalis posterior.

Bij het ondersteunen van de voetboog komt er een hoge trekkracht te staan op de aanhechting (insertie) van deze spier. Pijnklachten aan deze spier ontstaan daardoor voornamelijk bij de aanhechting (insertie). Stekende/zeurende pijn achter de knobbel van de enkel aan de binnenzijde.

Pijn aan de binnenkant van de enkel

Insertietendinopathie m.peroneus brevis/longus.

Stekende/zeurende pijn aan de buitenkant van de voet. Vaak net achter het botje van de kleine teen

Pijn aan de buitenkant voet
bottom of page