top of page

Voorvoet & teen klachten.

Pijn of dove gevoelens in de tenen kunnen in het dagelijks leven voor veel ongemak zorgen. Klachten in de tenen komen voor op veel verschillende manieren.

Kies een onderwerp om meer te lezen over veel voorkomende pijn en ongemakken in de tenen:​

Hallux valgus.

De pijn treedt met name op tijdens het lopen, bij het afzetten. Ook kan de pijn opspelen in de avond, na een actieve dag. De grote teen is vaak minder goed of niet meer te bewegen (hallux limitus of rigidus).

Hallux valgus_

Mortonse neurologie.

Bij deze klacht is een zenuw in de voorvoet beklemd geraakt tussen de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Dit zorgt voor irritatie van de zenuw, waardoor pijnklachten ontstaan (branderige en/of doffe/slapende  tenen/voorvoet). 

Mortonse neurologie

Capsulitis.

Capsulitis is een gewrichtsontsteking in de voorvoet die ontstaat door overbelasting. je voelt pijn aan de bal van de voet. Hoe meer u uw voet belast, hoe erger de klachten zullen zijn. 

Pijn aan de bal van de voet

Verminderde mobiliteit grote teen.

Een hallux limitus betekent letterlijk een beperkte bewegingsmogelijkheid van het grote teengewricht. Een hallux rigidus wil zeggen een volledig verstijfd grote teengewricht. Hierbij is dus geen beweging meer mogelijkheid.

Hallux limitus

Hamertenen & klauwtenen.

Een hamer-- of klauwstand van de tenen (digiti) ontstaat ten eerste doordat de pezen en gewrichtsbanden van de tenen te strak gespannen staan, waardoor de teen dus ‘krom’ getrokken wordt. Dit probleem zie je vaak bij mensen met een holle voet.

Hallux limitus
bottom of page