top of page

Hoe ontstaat een blessure?

Belasting & Rust.

Wanneer iemand een blessure heeft, is het heel logisch om je af te vragen wat er fout ging en hoe dit de volgende keer kan worden voorkomen. In de meeste gevallen gaat het om de belasting versus de belastbaarheid. Elk weefsel in het lichaam heeft een bepaalde belastbaarheid. Als we een belasting toevoegen die groter is dan de belastbaarheid (bijvoorbeeld door intensief te sporten), is er een grotere kans op een blessure. Wanneer je dan ook een blessure hebt is het belangrijk om naar het lichaam te luisteren en de belasting te verminderen. 

Lukt het niet om de belasting genoeg te verlagen?

  • In dit geval zou het verstandig zijn om contact te zoeken met een podotherapeut of fysiotherapeut om de oorzaak van de overbelasting te achterhalen.

podotherapie belasting.jpg

Herstel

Het herstel begint met rust en eventueel losmaken van de spieren en/of gewrichten. Wanneer de klachten minder worden is het belangrijk het lichaam te trainen zodat langzaam de belasting weer toegevoegd kan worden. Op die manier kunnen spieren versterken, wordt de botdichtheid verbeterd en worden pezen veerkrachtiger. ​

 

Weet u niet welke oefeningen u moet doen? Neem dan even contact op met mij 06-42850194 of dennis@podomotion.com

Lukt het niet om te herstellen van de klacht of blijft de klacht terug komen?

Elke klacht/blessure heeft een oorzaak en het dan ook belangrijk dat deze oorzaak aangepakt wordt. Heeft u bijvoorbeeld op dagelijkse/wekelijkse basis voet, knie, heup en/of rug klachten? Dit kan te maken hebben met bijv. je voetstand, looppatroon en/of stand van de bekken. In dit geval is het belangrijk om met een podotherapeut contact op te nemen om uit te zoeken waar de klacht vandaan komt zodat de oorzaak verholpen kan worden.

Fysiotherapie Session
overpronatie-1.jpg

Maak een afspraak.

Neem contact op via: 0642850194 of dennis@podomotion.com

Of maak direct een afspraak in de online agenda. 

bottom of page