top of page

Podotherapie.

Een podotherapeut is een (para)medicus en kijkt met een medische blik naar uw klacht. Dat betekent dat we goed onderzoeken wat de oorzaak is van uw klacht. We vragen u de pijn te omschrijven en bespreken welke wensen en doelen u heeft. Wilt u pijnvrij de dag doorkomen of weer een marathon lopen? Daarna volgt een medisch onderzoek waarin we uw voeten uitgebreid onderzoeken.

Podotherapie biedt veel voordelen voor patiënten met voet-, knie, en rug klachten. Door een holistische benadering van voet-, knie en rug zorg, kan podotherapie patiënten helpen om gezondheid en welzijn op de lange termijn te bereiken. De podotherapeut kan verschillende behandeltechnieken gebruiken om de patiënten te helpen met voet-knie heup en rug klachten. Dit kunnen steunzolen, aangepaste orthesen, schoeiselaanpassingen, oefentherapie en meer zijn

Voetonderzoek
Voor wie
pijn aan de achillespees.jpg

Voor wie

01

Podotherapie voor sporters

Een sportpodotherapeut voorkomt, herkent, behandelt blessures, optimaliseert de sportkwaliteit en de balans. Meer weten >>

03

Podotherapie voor ouderen

Voeten veranderen als je ouder wordt. Dit kan er voor zorgen dat je minder goed kan bewegen. Meer weten>>

02

Podotherapie voor kinderen

Wanneer een kind veel valt of klaagt over pijn in de voeten of benen is er reden tot een onderzoek. Het is belangrijk dat een kind pijnvrij kan bewegen en sporten. Meer weten>>

04

Podotherapie voor bedrijven

Klachten tijdens uw werk? Gecertificeerde veiligheidszolen bieden mogelijk de oplossing. Meer weten>>

Werkwijze

Werkwijze

We gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Want alleen als je de echte oorzaak aanpakt, kun je een probleem oplossen.

3Dscan van de voet.

Er wordt een 3D scan van de voet gemaakt met een ipad 3D scanner. Dit is een zeer precieze ‘digitale afdruk’ van jouw voeten en vormt de basis van de op maat gemaakte steunzolen.

3d scan 2_edited.jpg

Drukmeting.

Met een drukmeting onderzoek ik hoe de belasting van het lichaam verdeelt is. Dit wordt zowel statisch (stilstaand) als dynamisch (in beweging) gedaan. 

Loopanalyse.

Met videotechnologie wordt zowel het statisch-, als het dynamisch looppatroon gemeten en in kaart gebracht. 

Functieonderzoek.

Afhankelijk van de klachten, onderzoek ik de functies van het lichaam (voet t/m rug). Welke testen dit precies zijn is afhankelijk van de klachten.

Podotherapie onderzoek

Mobiliseren

‘Bouwfouten’ in je voet, zijn één van de oorzaken voor het ontstaan van blokkades.
Om die ‘bouwfouten’ te compenseren worden (meestal) zolen gemaakt.

De steunzolen worden gemaakt op basis van een 3D-afdruk van je eigen voet en het bewegingspatroon.

Deze steunzolen kunnen bij veel verschillende klachten worden toegepast. De steunzolen verbeteren de lichaamshouding van voet t/m rug en zorgen voor een betere drukverdeling.

De ‘blokkades’ in je voeten behandel ik met mobilisatie-technieken.

Waarschijnlijk ervaar je daarna direct verschil tijdens lopen:

  • Meer balans

  • Makkelijker afwikkelen.

Fysiotherapie

Vervolgconsult om het ingeslagen pad te optimaliseren.

Bij het leveren van de steunzolen neem ik met je door wat je kan verwachten en mocht je vragen hebben kan ik deze beantwoorden.

 

Hierna ga je aan de gang met de steunzolen en de evt. oefeningen. Mocht er een aanpassing nodig zijn voor de steunzolen? Dan is dat geen probleem! Je kan de komende 6 maanden een consult inplannen (geen kosten). Mocht je alsnog vragen of tips nodig hebben? Tijdens het traject ondersteun ik jou volledig via de mail of telefonisch, zodat jij goed op koers blijft, voor een optimaal resultaat!

Aan het einde van het onderzoek bespreken we hoe het behandeltraject zou zijn. Mocht uit het onderzoek blijken dat je beter een ander pad kunt bewandelen, dan word alleen het onderzoek in rekening gebracht.

Waar zitten uw klacht(en)?

Voetproblemen zijn de oorzaak van heel veel pijnklachten in het onderlichaam. Ontdek wat de pijn aan jouw voet, enkel, knie, heup of onderrug veroorzaakt en wat je zelf kunt doen en hoe een podotherapeut je kan helpen

Druk hieronder op de afbeelding waar de pijn zich bevindt

Klachten

Een oplossing voor uw klacht.

Diensten

Laten we samen beter worden!

Wij helpen u met stappen vooruit.

✅ Geen Quick fix maar een duurzame oplossing!

✅ 6 Maanden nazorg op steunzolen.

✅ Aangesloten bij alle zorgverzekeraars.

bottom of page