top of page
bouwvakkers

Podotherapie voor bedrijven.

De podotherapeut beschikt over volledig mobiele hightech apparatuur om behandelingen op locatie te kunnen doen.

Ondervinden uw medewerkers klachten aan voeten, knie,
rug en/of heup? 

Podotherapie voor bedrijven

Het lichaam is opgebouwd uit allerlei schakels die met elkaar in verbinding staan. De voeten zijn de basis van ieder lichaam en wanneer deze niet goed belast worden kunnen uw medewerkers hiervan klachten ondervinden aan de onderste extremiteiten (voet, enkel, knie heup en/of rug).

Deze klachten kunnen problematisch zijn en komen ook veelvuldig voor op de werkvloer. Zeker bij bedrijven en instanties waarbij, zwaar lichamelijk werk wordt verricht en de meeste tijd staand wordt doorgebracht. De arbeidsproductiviteit neemt hierdoor af en kan mogelijk leiden tot kort en/of langdurig verzuim.​

Wist u dat:

  • 8% van de verzuimgevallen op de werkvloer gerelateerd is aan voetklachten?

  • Een zieke werknemer uw bedrijf gemiddeld €124 per dag kost?

  • Veel werknemers de klachten die ze ervaren voor zich houden maar wel minder productief zijn door deze klachten? 

  • Een foutieve stand van de voeten kan zorgen voor meerdere problemen zoals peesontstekingen, knieklachten en heup- en rugpijn?

  • Het complete bewegingsapparaat (rug, heup, knie en voet) in de leeftijdscategorie van 55 tot 64 jaar tot wel 34% van het totale ziekteverzuim behoord?

Hoe kunnen we jullie helpen?

Wanneer de voeten afwijkend functioneren (bijv. naar binnen kantelen) zorgt dat voor een afwijkend bewegingspatroon. Dit heeft een negatieve invloed op de bovenliggende keten (enkel, knie, heup en rug). Daarnaast komen er veel problemen in de onderrug voort door verschil in beenlengte en bekkenscheefstand. Als podotherapeut ben ik veelal bezig met het opsporen van de oorzaak van de klachten en het verhelpen hiervan! 

Podotherapeutisch onderzoek op een gewenste locatie!

Uitgebreid intakegesprek om inzicht te krijgen in de klacht.

3D voetscan middels de laatste technologische ontwikkelingen.

Statische en dynamische drukmeting.

Loopanalyse (gefilmd + uitleg).

Functieonderzoek van voet, knie, heup en of rug.

icon_gezondongezond-bewerkt-002_edited.jpg

Schoenadvies.

Eventuele aanvullende therapie zoals losmaken van gewrichten, tapen of oefeningen.

Ontwerpen van de steunzool_edited.jpg

Podotherapeutische steunzolen.

Steunzolen zijn uitneembare zolen die u in uw schoenen plaatst. Ze vervangen het voetbed dat standaard in de schoenen zit. Steunzolen kunnen grote invloed hebben op het verminderen van pijnklachten in uw voeten, knieën, benen, heupen en rug.

Veiligheidsschoenen met steunzolen én certificering

Bij fysiek belastende beroepen komen vaak verschillende voetklachten voor, waarbij een steunzool de oplossing biedt. Dagelijkse steunzolen gaan niet samen met de productveiligheid van veiligheidsschoenen. Wanneer de standaard inlegzool uit de schoen wordt gehaald en wordt vervangen door een steunzool, dan vervalt de certificering van de werkschoen en ontstaat er een aansprakelijkheidsrisico.

Veiligheidsschoenen – en de meegeleverde zolen – zijn CE-gecertificeerd en moeten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Een eigen steunzool in de veiligheidsschoen plaatsen kan mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen verstoren. Verder laat een steunzool minder teenruimte over onder een stalen neus. Ook dat gaat ten koste van de beschermende werking. En daarnaast zijn steunzolen vaak niet goed voor de slijtweerstand, de vochtopname en de vochtafgifte.

Door afspraken met leveranciers van veiligheidsschoenen kan Podomotion voor gecertificeerde veiligheidsschoenen steunzolen leveren, waarbij de certificering gewaarborgd blijft. De schoenen en steunzolen blijven zo voldoen aan de Europese wet en regelgeving.

Wilt u een afspraak maken of de mogelijkheden bespreken?

Veel voorkomende klachten

Hielspoor

Hielspoor

Hallux valgus

Hallux valgus_

Bekkenscheefstand

Pijn aan de heup

Achillespees

pijn aan de achillespees.jpg

Fascittis plantaris

Pijn aan de onderkant van de voet_edited_edited.jpg

Sinus tarsi syndroom

Pijn aan de binnenkant van de enkel
bottom of page