top of page

Podotherapeutische steunzolen

DOE WEER LEUKE DINGEN, ZONDER LAST TE HEBBEN VAN PIJNLIJKE VOETEN

  • Absorbeert schokken en ondersteunt de volledige voetboog om vermoeide en pijnlijke voeten te ontlasten.

  • Effectief tegen hielklachten of pijn in de bal van de voet.

  • Verbetert de lichaamshouding om knie- heup- en of rugklachten tegen te gaan of te herstellen.

Ondersteuning waar je op kan rekenen.

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als voetklachten. Het kan enorm pijnlijk zijn en je enorm beperking in je bewegingsvrijheid.

Soms begint het al bij het stappen uit bed. Een gemeen stekend gevoel onder je voet herinnert je gelijk weer aan je klachten.

Of misschien tonen de klachten zich bij jou vooral in knieën en rug.

Gelukkig zijn er Podotherapeutische steunzolen die de hele voet ondersteunen waardoor de voetklachten zullen afnemen.

'Door de goede zorg en kundigheid van Dennis zijn mijn pijnklachten in een korte tijd sterk verminderd! Wat een aangepast zooltje voor pijn verlichting kan geven is echt ongelofelijk.'

Marlou Vromans

Aanvullende therapie om het herstel te versnellen.

Medical taping.

De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatie systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

2

Oefentherapie.

Voeten zijn het fundament van het lichaam. Veel klachten aan de nek, de schouders of de rug zijn terug te leiden op de stand van de voeten. Toch wordt bijna alles getraind, behalve de voeten. 

Door het doen van oefeningen kan je spanning van het lichaam af halen en aangedane structuren weer op trainen. 

- Voetoefeningen.

- Enkelstabiliteit.

- Rek/kracht oefeningen.

Fysiotherapie Session

3

Podo manuele therapie.

Manuele therapie richt zich dus op het beter laten bewegen van de gewrichten in ons lichaam. Door middel van een manipulatie, een snelle korte impuls van het te behandelen gewricht. Hierdoor wordt de pijn minder en beweegt het gewricht vaak gelijk wat beter. Dit is een aanvullende therapie.

Fysiotherapie

4

Percussie therapie

Percussietherapie, ook bekend als neuromusculaire vibratietherapie, maakt gebruik van een zeer snelle pulserende beweging in een geconcentreerd gebied om het myofasciale weefsel te behandelen, waardoor de bloedstroom naar verschillende kritieke gebieden wordt verbeterd, waardoor de pijn verlicht en de functie en het bewegingsbereik worden verbeterd.

Percussie therapie

4

Ortheses.

Een orthese is een teenstukje wat bijdraagt aan het verhelpen van teenklachten. Het dient als hulpmiddel voor het beschermen van uw tenen of om de stand van de tenen te verbeteren.

voet orthese.jpg

Heeft u voetklachten, een blessure of wilt u advies?

bottom of page