top of page

5 Tips voor minder voetklachten

Blote voeten

Tip1: Draag stevige schoenen. De schoenen zijn de basis, hoe beter deze zijn hoe beter het lichaam ondersteund wordt. Wil je weten waar een schoen allemaal aan moet voldoen?

Tip 2: Het dragen van slippers. Zolang je geen voetklachten hebt, is op blote voeten of lopen op slippers prima. Maar pas op: je spieren moeten dan erg hard werken om de slipper op zijn plek te houden wat tot overbelastingklachten kan leiden. Zorg daarom voor goed passende slippers & doe rekoefeningen voor de kuiten.

Tip 3: Doe voet oefeningen. Wanneer je klachten hebt aan bijv. de rug doe je vaak oefeningen om de rug los te maken en/of te versterken. Vaak wordt dit gedeelte bij voetklachten niet meegenomen terwijl dit wel belangrijk is.

Tip 4: Luister naar het lichaam. Wanneer het lichaam pijn aangeeft is dit een signaal dat een structuur in het lichaam overbelast wordt. Het is belangrijk om de structuur goed te laten herstellen voordat je het opnieuw belast & bouw de belasting rustig weer op.

Tip 5: Laat je voeten een keer controleren. Blijft u maar last hebben van vermoeide of pijnlijke voeten? De kans is groot dat de oorzaak aan de stand van uw voeten ligt of aan het looppatroon. In dit geval is het verstandig om dit door een podotherapeut te laten onderzoeken. 

Podotherapie voeten.jpg
overpronatie-1.jpg

Maak een afspraak.

Neem contact op via: 0642850194 of dennis@podomotion.com

Of maak direct een afspraak in de online agenda. 

bottom of page