top of page
Podotherapeut

Werkwijze.

'Podomotion maakt gebruik van state-of-the-art technieken en de laatste ontwikkelingen binnen de podotherapie'.

Intake

Een afspraak met de podotherapeut begint altijd met een kort vraaggesprek, waarin de podotherapeut kennis met u maakt en probeert te achterhalen welke klachten u ervaart en waar deze vandaan komen.

3Dscan van de voet.

De podotherapeut maakt een digitale scan van uw voeten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een iPad met een geavanceerde 3D-scanner. De podotherapeut scant daarmee uw voeten, waarbij een zeer precieze ‘digitale afdruk’ van uw voeten wordt gemaakt. Deze scan vormt de basis voor de vorm van uw op maat gemaakte steunzolen.

3d scan_edited.jpg
3d scan 3_edited.jpg
3d scan 2_edited.jpg
Verwerken 3d_edited.jpg

Het onderzoeken van het bewegingspatroon.

Loopanalyse.

Voor een diagnose maakt een podotherapeut vaak gebruik van een ganganalyse, ook wel biomechanisch looponderzoek genoemd. Bij zo’n onderzoek wordt op een loopband het looppatroon van de patiënt geanalyseerd. Met videotechnologie wordt zowel het statisch-, als het dynamisch looppatroon gemeten en in kaart gebracht. Ook de stand van rug, bekken, schouders en benen wordt in beeld gebracht en gemeten.

Statische & dynamische drukmeting.

Het is belangrijk om te weten waar de druk onder de voet zich bevindt. Dit geeft inzicht over het lichaamszwaartepunt en over hoe het lichaam belast wordt.

Een ander onderdeel van het looponderzoek is het meten van de drukbelasting onder de voeten. Dit wordt gedaan met een drukmeetplatform met ingebouwde sensoren die een objectief beeld maakt van de drukbelasting onder de voeten, zowel statisch (staan) als dynamisch (in beweging). De scan brengt het functioneren van de voeten en de bewegingen in de voetgewrichten in kaart en biedt uitgebreide analysemogelijkheden.

meting .png

Functieonderzoek.

De podotherapeut zal u vragen uw schoenen en sokken uit te doen. In sommige gevallen is het ook nodig om uw algehele stand te bekijken of uw knieën en heupen te onderzoeken. Het is daarom altijd aan te raden een comfortabele onderbroek of sportbroekje te dragen of mee te nemen. Afhankelijk van uw klachten, voert de podotherapeut een onderzoek uit, waarbij verschillende lichamelijke testen worden uitgevoerd. Welke testen dit precies zijn, hangt af van uw klachten. De podotherapeut kan onder andere de functie van uw voeten, enkels, knieën heupen en rug onderzoeken.

Podotherapie

Adviezen

Na het onderzoek en de eventuele scan, zal de podotherapeut adviezen meegeven op het gebied van schoenen en bewegen of bepaalde oefeningen voorschrijven. 

Behandeling.

Na het onderzoek kunnen wij een juiste diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen. Dit behandelplan kan bestaan uit de volgende onderdelen.

  • Podotherapeutische steunzolen.

  • Oefentherapie.

  • Medical taping.

  • Ortheses.

bottom of page